מתכון:

חבילה של בצק ריבועי עלים
או 20 ריבועים
להפשיר במקרר כמה שעות לעבוד כשהבצק קר מאוד
אני מרדדת את הבצק למלבן דק
ממלא בקרם וניל
סוגרת ומהדקת היטב עם האצבעות ועם גלגלת חותכת קצוות מניחה על נייר אפיה מברישה בביצה
אופה ב180 מעלות להזהבה
אם זה נפתח ונזל מעט
לא נורא. לתת למאפים להתקרר מעט ועם כפית להחזיר את המילוי בחזרה

לקרם:
להביא עד לרתיחה 1 כוס חלב 240 מיל
1/4 מיכל שמנת מתוקה
2 סוכר וניל
1מקל וניל
8 כפות סוכר או 10 מי שאוהבת יותר מתוק

בקערה קטנה לערבב חצי כוס חלב
5 כפות קורנפלור
לטרוף 2 ביצים עם מזלג היטב ולהוביף לחלב והקורנפלור
לקחת מתערובת החלב ולעשות השוואת טמפרטורה ואז להחזיר לאש את כל הקרם
כל הזמן לבחוש עד שהקרם מסמיך לגמרי ויש בועות
חדוב לערבב כי זה מדבק לתחתית ונשרף די מהר
להוריד מהאש להעביר לקערה לשים מיד ניילון שממש ייגע בקרם כך שלא יקבל קרום
לקרר היטב, לפחות 3 שעות

בהצלחה

קרדיט ל – חני קונאשוילי

תגובות

תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here