מתכון:
מצרכים:
750 גרם גבינה לבנה
1 שמנת חמוצה 9%
1 כוס סוכר
5 כפות קונפלור
5 כפות קמח תופח
1 פודינג וניל
8 ביצים מופרדות
גרידת לימון
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל – 170 מעלות
להקציף חלבונים עם חצי מהסוכר (חצי כוס) לקצף יציב אך לא קשה
את שאר החומרים לערבב בקערה נפרדת
את קצף החלבונים נכניס לתערובת הגבינות בתנועת קיפול (לא ערבוב!)
נעביר לתבנית 26 או 24, לעשות הגבהה עם נייר אפיה ולעטוף את התבנית בנייר כסף מלמטה לגובה השוליים
מניחים את התבנית של העוגה בתוך מגש עם מים רותחים
לאחד שהעוגה הגיעה לצבע חום צהוב להנמיך ל 150 מעלות את התנור
אחרי שעה לכבות תנור ולהשאיר את העוגה בתנור
לא לפתוח את הדלת של התנור במשך שעה!
בתיאבון
שאלות ותשובות
ש. איזה תבנית?
ת. אני הכנתי בסיר גחנון בקוטר 22, ככל שהקוטר קטן העוגה תצא יותר גבוה
ש. לא הבנתי את עניין העטיפה עם נייר הכסף ולהפעיל את התנור על טורבו או רגיל? תודה
ת. הנייר כסף זה כדי שלא יחדרו מים לתוך התבנית,את יכולה לוותר על זה והניח את העוגה על הרשת של התנור ואת התבנית עם המים להניח בתחתית התנור ככה אני עושה.
קרדיט ל – סילבי אילוז