עונת הרחצה הסתיימה אחרי 174 ימים ובאגף חופים ואגמים מסכמים את הנתונים, כאשר הנתון החשוב ביותר הוא שאף מתרחץ לא טבע למוות בחופי ראשון לציון. באגף חופים ואגמים בראשות אלי שוורצברג, מייחסים זאת לאחריות ולמשמעת התושבים שהקשיבו להוראות המצילים וכמעט ולא היו מתרחצים שנכנסו לים לאחר שעות הרחצה. מתוך 67 פעולות הצלות חיי אדם שבוצעו על ידי מצילים ואנשי אגף החופים, לרבות אלי שוורצברג בעצמו, שלוש פעולות הצלות בוצעו לאחר שעות הרחצה הרשמיות. נתון מעניין נוסף הוא שמתוך 64 הצלות בשעות הרחצה, 28 מהן נעשו בחוף הצפוני, חוף מספר 1.
עונת הרחצה השנה הייתה מעט יותר סוערת משנים קודמות. יותר מ-154 ימים בממוצע שלט הדגל האדום על סוכת המציל. הדגל הלבן, מצד שני, נראה בקושי במהלך עונת הרחצה, רק 15 פעמים בממוצע. במהלך השנה נרשמו כ-1085 אירועים חריגים כאשר העונה הושם דגש על הניקיון. 180 דו"חות נרשמו על איש שמירת ניקיון ועוד 57 דו"חות על צואה של כלבים שלא נאספה על ידי הבעלים. כמו כן פקחי החברה, בסיוע המצלמות בחוף, מנעו רחצה בים בשעות שמעבר לזמני פעילות המצילים ואכפו מעשי וונדליזם, איסור נהיגה בחוף ועוד. בנוסף יש לציין כי נמשך הקצאת 30% משטח החופים המוכרזים לטובת הציבור, כלומר ללא השכרת כסאות ומיטות שיזוף.
במהלך העונה טופלו 242 מתרחצים במרפאות החוף, ברוב המקרים מדובר בחתכים, שריטות, חבלות ומכות יבשות.
מנהל אגף חופים ואגמים, אלי שוורצברג, מוסיף: "עונת הרחצה שהסתיימה שקקה חיים. הרחבנו את פרויקט הנגשת חוף הים לאנשים עם מוגבלות. כאשר מדי יום רביעי המצילים ובני הנוער ששימשו כעוזרי מצילים סייעו לכל מי שביקש- להיכנס למים בהתאם למוגבלותו. כמו כן, השנה
התקיימה אצלנו אליפות הארץ בגלישת גלים וכן התקיימו קייטנות גלישה, השכרת גלשנים, הדרכות, סדנאות ועוד".
צילום: אבי קקון
תגובות
תגובות