הי חברים מפורום הבישול של ראשון לציון מבית Rishon4u.co.il, קבלו מתכון לקיש גבינות בצלים ופטריות עם בצק,שקם ללא גלוטן – מתאים לשני קישים קוטר 22
מה נחוץ?
לבצק:
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 שקית אבקת אפיה (ללא אלומניום) (10 גרם)
3 כוסות קמח ללא גלוטן כגון קמח כרגיל או קמח לבן רגיל או קמח שיבולת שועל
ומה עושים?
מניחים את כל החומרים בקערת המג'ימיקס ומעבדים עד לקבלת בצק כמעט אחיד מוציאים מהקערה לשים עוד קצת עד לאחידות מלאה ומחלקים לשנים
פותחים את הבצק בין שני דפי אפיה מסדרים בתבנית או רינג קיש בתחתית ובדפנות התבנית ומכניסים למקרר לחצי שעה מינימום
בינתיים מכינים את המלית
מה נחוץ?
50 גרם חמאה או 2 כפות שמן זית
2 כרישות החלק הלבן קצוצות לעיגולים
בצל אחד חתוך לחצאי עיגולים
2 בצלצלי שאלוט כלופים וחתוכים לעיגולים
קופסא אחת של פטריות שמפניון שטופות ופרוסות
מעט אגוז מוסקט מגורר
מלח הימלאיה
פלפל שחור גרוס
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
מלהטים מחבת
מוסיפים את החמאה או 2 כפות שמן זית
ואת הבצלים ומקפיצים יחד 2 דקות מוסיפים את הכרישה ממשיכים בטיגון אידוי כמה דקות תוך ערבוב מפעם לפעם ובמידת הצורך מזלפים מעט מים
מוסיפים את הפטריות אגוז המוסקט , המלח והפלפל ומקפיצים יחד 3 דקות
מסירים מהאש מוסיפים את הפרמז'ן
לתערובת הגבינות:
קוביה גבינת פטה או בולגרית מגוררת
200 גרם גבינה צהובה מגוררת עמק או קשקבל או גאודה או מנצ'גו בקיצור מה שאהוב עליכם
רבע כוס שמנת מתוקה או חלב
1 גביעה יוגורט או שמנת חמוצה
2 ביצים מידה L
מלח ופלפל
מערבבים את כל חומרי הגבינות
מוסיפים אל קערת הגבינות את מסת הירקות שבמחבת ומערבבים
מחממים תנור ל 170 מעלות
מוציאים את התבניות עם הבצק מהמקרר
מחלקים את המסה לשתי תבניות באופן שווה
מפזרים שומשום לקישוט על קו הבצק
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות
ואופים כחצי שעה או עד שמילוי מתקשה והבצק משחים
מצננים לפני ההגשה
מגישים בליווי סלט עשיר
שבת שלום – ליאת דוד
להצטרפות לפורום הבישול של ראשון לציון לחצו על הלינק הבא:
https://www.facebook.com/groups/832621603792279/
# אתם גם מוזמנים להצטרף לפרוייקט "משפחה ראשונית מבשלת" – שלחו תמונות, מתכונים, טיפים וקליפים למייל Rishon-cookink@gmail.com או לוואטסאפ 054-6665993 (אבי קקון)