*הפיצה הרומאית היא מאוד שונה מהפיצה שמוכרים ברשתות בארץ, הבצק שלה דק באופן משמעותי, עד כדי כך דק שמשתמשים במספריים מיוחדות כדי לחתוך את הפיצה.
מבחינת תוספות – הם לא נדיבים עם הגבינה והתוספות מעל (רוב הפוקוס הוא יותר על הבצק).
אם אתם אוהבים יותר בצק רך ופחות קשה, אני רשמתי לכם מתחת למתכון מה מומלץ לעשות.
המתכון באדיבות Michal Liubimov ("פשוט וטעים עם מיכל")
מתכון
*המתכון הוא לפי כוסות מדידה ולא כוסות לשתייה
בצק:
– 2 + 1/4 כוסות קמח רב- תכליתי מנופה
– 2 כפיות סוכר
– 1.5 כפיות שמרים יבשים אינסטנט
– 3/4 כוס מים פושרים (לא רותחים)
– שמן זית ( 1.5 כפות + עוד קצת לשימון)
– 1 כפית מלח
רוטב ותוספות:
– 2 כוסות עגבניות שרי חצויות
– שמן זית
– כפית גדושה מלח
– כפית גדושה סוכר
– קורט פלפל שחור טחון
– רוטב : 5 כפות פאסאטה+ קורט סוכר+ 1/2 כפית מלח (תוסיפו עוד מלח אם זה מרגיש לכם תפל)
2/3 כוס פרמז'ן מגורר
2 כוסות גבינת מוצרלה מגורדת / 170 גרם גבינת באפלו מוצרלה (חתוך לפרוסות)
בזיליקום טרי לקישוט
לא חובה אבל משדרג – תבלין איטלקי / אורגנו יבש / בזיליקום יבש
הכנה:
1. בתוך קערת מיקסר תשימו : מים פושרים + סוכר + שמרים.
2. תערבבו מעט עם מטרפה ותשאירו ככה את התערובת במשך 5 דקות.
3. תוסיפו לקערה 1+1/2 כפות שמן זית, מלח וקמח ותלושו על מהירות נמוכה יחסית במשך 6 דקות רצוף או עד שהבצק מתנתק מדפנות הקערה, הוא אלסטי(גמיש) והמרקם שלו חלק.
4. תעבירו את הבצק למשטח עבודה, תלושו אותו ידנית (במשך דקה) ותעצבו אותו לצורת כדור.
5. תשמנו קערה גדולה ועמוקה במעט שמן זית, תכניסו את הבצק , תעטפו עם ניילון נצמד ומגבת מטבח ותתפיחו במשך שעה וחצי.
6. בנתיים נצלה את עגבניות השרי – תעבירו את עגבניות השרי החצויות לתוך תבנית, תזלפו מעל שמן זית בנדיבות, ותתבלו במלח + סוכר + מעט פלפל שחור. תערבבו היטב את העגבניות כך שהן יהיו מצופות היטב בשמן ובתבלינים.
7. תאפו אותן בתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך 12 דקות (אני אפיתי בטורבו).
8. לאחר האפייה תניחו אותן בצד להתקרר.
9. לאחר שהבצק תפח, תשמנו תבנית מלבנית עם קצת שמן זית ותעבירו אליה את הבצק.
10. תתחילו לשטח את הבצק עם האצבעות על התבנית עד שהוא מכסה את כל שטח התבנית (וגם את הדפנות). – אם אתם רוצים אתם יכולים בשלב הזה לדקור קצת את הבצק עם מזלג כדי שהוא לא יתנפח באפייה הראשונית.
11. תכסו את הבצק עם מגבת ותתפיחו אותו במשך 15 דקות בדיוק, ובנתיים תחממו תנור ל220 מעלות.
12. תאפו את הבצק במשך חמש דקות.
13. לאחר האפייה, תוציאו אותו בזהירות, תורידו את הטמפ' ל200 ותמרחו על הבצק את הרוטב, תפזרו מעל (רצוי בסדר הזה): פרמז'ן, מוצרלה, עגבניות צלויות, עוד קצת פרמז'ן, תבלין איטלקי וזילוף עדין של שמן זית.
14. תאפו שוב במשך 15 דקות או עד שהגבינה מבעבעת והבצק הזהיב.
לאוהבי הבצק העבה (והרך יותר):
1. תוותרו על שלבים 11+12.
2. תמרחו את הרוטב ותפזרו את התוספות על הבצק ה"חי" , ותאפו בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך 20-15 דקות (או עד שהבצק השחים והגבינה מבעבעת).
מייל של מיכל לפניות עסקיות:
mlpniot@gmail.com
מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם:
https://www.instagram.com/michal_liub…
ובפייסבוק:
https://www.facebook.com/EasyAndTasty…