במסגרת המיזם "משפחה מבשלת" של חטיבת הספורט והקהילה בחברה העירונית– ראשון לציון יחד עם פורום הבישול ופורטל האינטרנט של ראשון לציון"ראשון פור יו" Rishon4u.co.il קיבלנו את המתכון הבא מנועם דוסטאר לפיצה כשרה לפסח.
כמות: 2 מגשים בקוטר 25 ס”מ (4 סועדים בסה”כ)
זמן הכנה: 10 דקות + 45 דקות התפחה
החומרים לבצק:
1 חבילה תערובת להכנת מאפי שמרים לפסח של “אסם” (350 גרם)
4 כפות (25 גרם) שמן זית
1 1/2 כפיות (9 גרם) סוכר
1 כוס (200 מ”ל) מים
1/2 כפית (3 גרם) מלח
אופן הכנת הבצק:
• מחממים תנור ל-220 מעלות.
• מכניסים לקערת מיקסר את תערובת מאפי השמרים.
• מוסיפים 4 כפות שמן זית, 1 1/2 כפיות סוכר וכוס מים. מתחילים בערבול.
• כאשר החומרים מתחילים להתאחד מוסיפים 1/2 כפית מלח. ממשיכים בערבול למשך 5 דקות.
• משמנים את הידיים במעט שמן זית. יוצרים מהבצק כדור ומחזירים לקערה.
• מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כ-45 דקות.
• מחלקים את הכדור לשניים ויוצרים שני משטחים עגולים, בקוטר 25 ס”מ.
• מרדדים את המשטחים העגולים בעזרת מערוך. מניחים כל אחד בתבנית שטוחה.
• מורחים רוטב עגבניות שאוהבים.
• מפזרים מעליו גבינה ותוספות לפי הטעם.
• אופים כ-15 דקות או עד שהפיצה מזהיבה בקצוות.
בתיאבון !!