הקיפאון שנוצר בשל משבר הקורונה משפיע על ענפים רבים במשק, ובראשם בעלי העסקים הקטנים והעצמאים. לאחר ההודעה על איסור התקהלות והשהיית עבודות שאינן מוגדרות כחיוניות, התרוקנו מסעדות ברחבי ישראל מסועדים ועד סגירתן. עדי זהר יצאה לבדוק מרחוק כיצד שורדים בעלי העסקים בעיר בימים אלה, את הרשמים נביא עבורכם בסדרת כתבות בשבועיים הקרובים – מוזמנים להגיב ולפרגן !!
הסנונית הראשונה בסדרה היא בכתבה על מסעדת/בר פאו וואו ( Pow Wow) הנמצאת בלב ליבה של סצנת האוכל והלילה של רחוב רוטשילד ולשם כך נוצר הקשר עם שי ביטר, אחד מבעלי המסעדה.
הי שי, מה שלומך? ספר לנו איך העסקים בימים אלו?
העסקים שלנו סגורים,רק הפאו וואו עובד משלוחים ממש טוב .הרמנו מערך משלוחים בפחות מחודש ואנחנו בהלם מאהבה של הלקוחות לפאו וואו.
יחסית למשבר ב"צוק איתן" מה השינוי עכשיו?
צוק איתן היה הרבה יותר טוב,עוד עבדנו – כאן הכל סגור.
האם אתם מרגישים תמיכה ממשלתית/ עירונית בעסקים ואיך?
ממשלתית בינתיים לא מרגישים. יש תמיכה עירונית בעסקים, מנסים לבוא לקראתנו.
האם גם יוצא לכם לתרום לנזקקים?
ברור,,אנחנו תורמים בלי קשר למצב קבוע .מאנשים מבוגרים עד לכל עמותה טובה שמעניינת אותנו.
מתי אתם צופה שיסתיים, ואיך יהיה אחרי ה- ״פאו ואוו״ ביום אחרי ?
לדעתי יסתיים לאחר פסח ,יתחילו אנשים לצאת בהתחלה בטח יהיו הגבלות. אבל היום שאחרי כל ההגבלות,העסקים יהיו כמו הר געש ,אנשים יציפו את העסקים.