הקיפאון שנוצר בשל משבר הקורונה משפיע על ענפים רבים במשק, ובראשם בעלי העסקים הקטנים והעצמאים. לאחר ההודעה על איסור התקהלות והשהיית עבודות שאינן מוגדרות כחיוניות, התרוקנו מסעדות ברחבי ישראל מסועדים ועד סגירתן. עדי זהר יצאה לבדוק מרחוק כיצד שורדים בעלי העסקים בעיר בימים אלה, את הרשמים נביא עבורכם בסדרת כתבות בשבועיים הקרובים –הראיון היום עם עופר עין שי, מבעלי פאב/מסעדה ברנרד מוזמנים להגיב ולפרגן !!
איך העסקים בימים אלו?
מאוד מאתגר!!! אצלנו הרוב המוחלט של מחזור המכירות הינו הפרונט של המסעדה וחווית המקום שהיא הפקטור המרכזי שלנו .כרגע אנחנו מתמקדים במחלקת משלוחים ובשדרוג המקום.
יחסית לצוק איתן מה השינוי עכשיו?
בצוק איתן היה שונה לגמרי. זו הייתה תקופת מפנה מבחינתנו כי אנשים מצאו בברנרד בית ומקום מנחם להיות בו.
בגדול התחזקנו מאוד והפכנו את התקופה לחיובית וקרש קפיצה.
האם אתה מרגיש תמיכה ממשלתית/ עירונית בעסקים ואיך?
ראש העיר, רז קינסטליך שלח לי הודעה אישית ושאל איך הוא יכול לעזור ולתמוך. זה חימם את הלב ונתן הרגשה שיש פה מישהו שאכפת לו ממך .
במישור הממשלתי אני חושב שבושה וחרפה איך שמתייחסים לעצמאים!!! אין תמיכה בכלל וכמובן כל הנטל עלינו תמיד.
אנחנו מעסיקים 85 עובדים שזוכים לתנאים ואנחנו נשארנו חשופים ללא אפשרות להביא אוכל הביתה כמו כולם.
האם גם יוצא לכם לתרום לנזקקים?
באופן קבוע אנחנו תורמים לנזקקים ובזמנים האלו אני בטוח שכל משנס מותניים ושומר על כל שקל.
למרות זאת אנחנו תורמים כמה שיכולים.
מתי אתה צופה שתסתיים תקופת הקורונה ואיך יהיה אחרי בברנרד?
אם היה אפשר להגיד מתי הסתיים אז הרבה היו רגועים ..מקווה מאוד שבתחילת מאי נתחיל לחזור לאט לאט לחזור לגרף חיובי ולחזרה לשגרה . לגבי הברנרד, אנחנו מקבלים מהרבה לקוחות את הגעגועים למקום . כמובן שאנו עושים הכל על מנת להמשיך ולשדרג את חווית הלקוחות שלנו .
ומחכים כבר להמשיך ולשמח את כולם
חג שמח ובריאות לכולם!