במסגרת המיזם "משפחה מבשלת" של חטיבת הספורט והקהילה בחברה העירונית– ראשון לציון יחד עם פורום הבישול ופורטל האינטרנט של ראשון לציון"ראשון פור יו"  Rishon4u.co.il קיבלנו את המתכון הבא משירלי אלקובי לעוגת קוקוס תפוזים וסולת.

מצרכים:
• כוס קמח תופח
• כוס סולת
• כוס שמן
• כוס מיץ תפוזים
• כוס סוכר
• כוס קוקוס
• 4 גודל L ביצים

להרטבת העוגה:
• כוס מיץ תפוזים
• 1/2 כוס סוכר
• (אפשרי להפחית בסוכר)

אופן ההכנה
להקציף את הביצים מבלי צורך להפריד.. חלבונים וחלמונים יחד. עם כוס סוכר בהדרגה…. להקציף כ 7 דק לקצף תפוח ובהיר..להנמיך לאחר מכן מהירות ולהוסיף לאט את שאר המרכיבים…

לחמם תנור ל- 170 עד 180 מעלות .
לאחר 40 -45 דק אפיה . ..לבדוק עם קיסם.
להרטיב את העוגה לאחר האפייה עם הרוטב של התפוזים והסוכר להרתיח/לחמם אותו לפני כן..ועם כף לשפוך בעדינות מעל כל העוגה. אפשר לפזר קוקוס מעל..ולהתפנק..

בתיאבון !!

תגובות

תגובות