מתכון לניוקי:

-חצי קילו פירה תפוח אדמה ( מ5 תפו"א בינוניים)
-12 גרם מלח ( בערך 2 כפיות)
-פלפל שחור
-מוסקט טחון
-1.5 כפות שמן זית
-125 גרם קמח ( כוס + רבע כוס חד"פ לשתייה קרה)
-1 חלמון

מתכון לרוטב:
-ניוקי מבושל
-30 גרם חמאה
-6-8 עלי מרווה
-מלח
-גבינת פרמז‘ן מגורדת

המתכון באדיבות Michal Liubimov ("פשוט וטעים עם מיכל")

הכנה:
1.מחממים תנור ל250 מעלות.

2.אופים את תפו“א בקליפתם, על מצע של מלח גס, עד שהם מתרככים ומתייבשים (בערך שעה).

3.מקררים מעט (אבל לא לגמרי), ומוציאים את תוכן תפוח האדמה, מועכים לפירה חלק ומוסיפים את יתרת החומרים.

4.מערבבים לבצק אחיד וחותכים את הבצק לחתיכות (כמודגם בסרטון).

5.יוצרים גלילים דקים וארוכים, שאותם חותכים לבצקניות באמצעות קלף או סכין.

6.מסדרים את הניוקי על גבי מגש מקומח.

7.מרתיחים מים בסיר גדול עם מלח, ומבשלים את הניוקי במים רותחים עד שהם צפים.

8.בעזרת כף מחוררת מוציאים מהמים לתוך כלי משומן בשמן זית או ישירות למחבת עם הרוטב.
רוטב:

9.ממיסים חמאה במחבת, ומוסיפים עלי מרווה, מטגנים 2 דקות ואז מוסיפים חלק מהניוקי המבושלים אבל לא כולם (הכוונה שתכינו ב2 נגלות ולא את הכל בבת אחת כי אם תשימו את כולם, הם לא יתבשלו באותו הזמן).

10.ממשיכים לטגן, ומפזרים מעל גבינת פרמז'ן, מטגנים עד שהם מזהיבים ואז מעבירים לתנור שחומם ל225 מעלות למשך 5 דקות.

מייל לפניות עסקיות – mlpniot@gmail.com

מוזמנים לעקוב אחרי גם באינסטגרם בלחיצה כאן

מוזמנים לעקוב אחרי גם בפייסבוק בלחיצה כאן

תגובות

תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here