חג החנוכה בפתח, חג שהוא גן עדן לאוהבי הבצק, גולשים יקרים קבלו מתכון סודי לסופגניות קלאסיות וטעימות.

חומרים לכ-20 סופגניות:
1 כוס חלב פושר (או מים)
5 כוסות קמח
30 גרם שמרים טריים
2/3 כוס סוכר
100 גרם חמאה בטמפ' החדר
3 ביצים גדולות
1/2 כפית שטוחה מלח
1 כפית תמצית וניל
2 כפות ברנדי
קליפה מחצי לימון

צילום: מטי עוזרי

 

הכנה:
1.יש להמיס את השמרים בקערה עם 1/4 כוס חלב. מכניסים למיקסר את הקמח, הביצים ,הסוכר, החלב שנותר, קליפת הלימון, תמצית הוניל, והברנדי ומערבבים בוו לישה בקלילות.

2. יש להוסיף את השמרים ומערבבים כ- 2 דקות. מוסיפים מלח ומערבבים כ-2 דקות .
3. מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהבצק חלק ונפרד מהדפנות של המיקסר.
4. מפזרים על הבצק קצת קמח, מכסים במגבת לחה ונותנים לתפוח כשעה או עד שמכפיל את נפחו.

להצטרפות לפורום הבישול של ראשון לציון יש ללחוץ כאן

5. חובטים בבצק, מכסים אותו שוב ומכניסים את הבצק למקרר ל-3 שעות.
6. מוציאים את הבצק מהמקרר ומכינים כדורים (כל כדור כ-50 גרם). מניחים על מגש עם נייר אפייה משומן, ומתפיחים כשעה או עד שהסופגניות מכפילות את נפחן.
7. מחממים בסיר שמן עמוק, או מחבת עמוקה, לחום בינוני של כ-170 מעלות.

8. מניחים את הסופגניות הפוכות לתוך השמן כך שהחלק התחתון פונה כלפי מעלה. מטגנים כל צד כ- 2 דקות עד שהסופגנייה הופכץ שחומה.

בדיקה- במידה ובאמצע הסופגנייה יש עדיין בצק סימן שהשמן חם מידי.

ולסיום, מזלפים לתוך הסופגנייה ריבה איכותית ואוכלים.

בתיאבון!

 

תגובות

תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here