קלצונה ( מאפה איטלקי ) באה מהמילה חיתול באיטלקית, והיא למעשה ממש פיצה בצורתה המקופלת. וגם כאן מגוון המילויים הוא אינסופי. מתחילים מהמילוי שבחר שמואל ששון – גבינות תירס גמבה פטריות ותרד.
מתכון לקלצונה:
1 ק"ג קמח
כף שמרים יבשים
2 כפת סוכר
1 כפית מלח
1ו1/4 כוסות מים פושרים
1/3 כוס שמן
למלית:
פטריות קצוצות חבילה
1 גביע קוטג'
רבע כוס תירס
חצי גמבה קצוצה
200 גרם גבינה בולגרית מלוחה
250 גרם גבינת טל העמק מגורדת
1 ביצה
פלפל שחור
צרור עלי תרד קצוצים
מעט מוסקאט
אופן הכנת הקלצונה
ללוש את כל חומרי הבצק כ 5 דקות ומתפיחים כשעה
מחלקים את הבצק התפוח לכדורי טניס ומתפיחים שוב כ 15 דקות
עושים סירות מכדורי הבצק וממלאים את כל חומרי המילוי לאחר שערבבתם את כל המצרכים
ממלים את הסירות במילוי
ואופים כ-12 דקות 180 מעלות
בתאבון…
שמואל ששון שף פרטי משלכם לאירועים
0526748800