מתכון מתוק לשבת – קינוח שוקולדי מפנק באדיבות מתחם האירועים "תרין"

השף של מתחם האירועים "תרין", אמיר דן, גילה לנו את המתכון לקינוח השוקולדי שכל האורחים מתמוגגים עליו, "נמסיס" שוקולד. תיהנו…

רכיבים (ל-22 מנות):
גרם130 סוכר
מ"ל130 מים
שוקולד איכותי 600 גרם
חמאה/ מחמאה  410 גרם
8 ביצים (500 גרם)
סוכר לביצים 50 גרם
מי סוכר (130 גרם סוכר ו130 מ"ל מים)

אופן הכנה:
מכינים מי סוכר – מכניסים לסיר כמות שווה של סוכר ומים 130 ו-130, ומבשלים על אש בינונית, עד שמתקבל סירופ אחיד. מחכים שיצטנן. מקציפים את הביצים עם 50 גרם סוכר. מרתיחים חמאה/ מחמאה על האש, שופכים אותה על השוקולד ומוסיפים את מי הסוכר. מערבבים לבלילה אחידה ושופכים הכל על הביצים המוקצפים. מערבבים שוב לבלילה אחידה ולמזוג לתבניות עגולות קטנות.

את התבניות העגולות מניחים לפני הכניסה לתנור על מגש גבוה שיוכל להכיל מים – מוזגים אליו מים כך שיגיעו קצת יותר מחצי גובה של התבניות הקטנות העגולות במטרה לייצר אחידות בחימום.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 155 מעלות ל20-25 דקות. לאחר צינון, מכניסים להקפאה.

מומלץ להכין יום לפני הגשה. ובכדי לשדרג, רגע לפני ההגשה למזוג על העוגות קרם שוקולד – מחממים מיכל שמנת וחבילת שוקולד ויוצקים מעל (עדיף לא כשזה חם).

 

תגובות

תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here