גם הספינג' מככבים בשנים האחרונות בכל הדלקת נרות חנוכה, קבלו מתכון קל הכנה וכל הבית יתמלא בריח ממכר של חג! באדיבות שף גלעד תמסיס, הבעלים של מסעדת גילי'ז (רוטשילד 67, ראשון לציון) – מיוחד לראשון פור יו
חומרים להכנת 30 ספינג'ים (תלוי בגודל)
500 גר' קמח
10 גר' שמרים יבשים
10 גר' סוכר לבן
8 גר' מלח שולחן
10 גר' אבקת אפיה
150 מ"ל מים חמים
250 מ"ל מים פושרים
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- שמים בקערה את כל החומרים היבשים ומערבבים. מוסיפים את המים החמים והפושרים
- לשים עד לקבלת בצק רטוב (לא ללוש יותר מידי).
- מכסים ומניחים במקום חמים.
- מתפיחים כשעה או שעד שהבצק מכפיל את נפחו
- לשים עם היד את הבצק התפוח ומכסים להתפחה נוספת של כשעה (או עד הכפלת הנפח)
- מחממים בסיר שמן עמוק לטיגון
- מרטיבים את הידיים לוקחים חתיכה קורצים עיגול באמצע ומניחים בשמן החם
- ממתינים עד לקבלת צבע חום שזוף. הופכים את הבצק וכשהופך שחום מוציאים
- להגיש חם
אופציית הגשה רוטב שוקולד חם:
200 גר' שוקולד מריר
250 גר' שמנת מתוקה (1 חבילה)
מרתיחים שמנת מוקה מוסיפים את השוקולד המריר מערבבים להמסה ולקבלת מרקם חלק.