צילום: רועי שר

גם הספינג' מככבים בשנים האחרונות בכל הדלקת נרות חנוכה, קבלו מתכון קל הכנה וכל הבית יתמלא בריח ממכר של חג! באדיבות שף גלעד תמסיס,  הבעלים של מסעדת גילי'ז (רוטשילד 67, ראשון לציון) – מיוחד לראשון פור יו

חומרים להכנת 30  ספינג'ים (תלוי בגודל)

500 גר' קמח
10 גר' שמרים יבשים
10 גר' סוכר לבן
8 גר' מלח שולחן
10 גר' אבקת אפיה
150 מ"ל מים חמים
250 מ"ל מים פושרים
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  1. שמים בקערה את כל החומרים היבשים ומערבבים. מוסיפים את המים החמים והפושרים
  2. לשים עד לקבלת בצק רטוב (לא ללוש יותר מידי).
  3. מכסים ומניחים במקום חמים.
  4. מתפיחים כשעה  או שעד שהבצק מכפיל את נפחו
  5. לשים עם היד את הבצק התפוח ומכסים להתפחה נוספת של כשעה (או עד הכפלת הנפח)
  6. מחממים בסיר שמן עמוק לטיגון
  7. מרטיבים את הידיים לוקחים חתיכה קורצים עיגול באמצע ומניחים בשמן החם
  8. ממתינים עד לקבלת צבע חום שזוף. הופכים את הבצק וכשהופך שחום מוציאים
  9. להגיש חם


אופציית הגשה רוטב שוקולד חם:

200 גר' שוקולד מריר
250 גר' שמנת מתוקה (1 חבילה)

מרתיחים שמנת מוקה מוסיפים את השוקולד המריר מערבבים להמסה ולקבלת מרקם חלק.

תגובות

תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here