במסגרת המיזם "משפחה מבשלת" של חטיבת הספורט והקהילה בחברה העירונית– ראשון לציון יחד עם פורום הבישול ופורטל האינטרנט של ראשון לציון"ראשון פור יו"  Rishon4u.co.il קיבלנו את המתכון הבא מליאת דוד לספגטי "מיט בולז".

מה נחוץ?
לתערובת הקציצות
בצל גדול אחד חתוך לרבעים
2 גזרים בינוניים קלופים חותכים גס
2 גבעולי סלרי חתוכים גס (אם לגבעולים יש עלים יפים נשתמש גם בהם)
עלים ומעט מהגבעולים של חצי צרור פטרוזיליה
3 שיני שום כתושות
2 כפות רסק עגבניות MUTTI
כפית אורגנו מיובש
כפית פלפל שחור גרוס טרי
כפית מלח הימלאיה ורוד

מצרכים לרוטב:
בצל אחד
2 שיני שום
כפית שטוחה מלח הימלאיה ורוד
פלפל שחור גרוס טרי
כפית אורגנו מיובש
כוס מים או לפי הצורך
להגשה:
ספגטי מבושל על פי הוראת היצרן

ומה עושים?
לכדורי הבשר
מניחים בקערת מעבד המזון
את הבצל, הגזר, סלרי גבעולים + עלים, פטרוזיליה ונעבד לפירורים
בקערה נניח את שני סוגי הבשר הטחון עוך+בקר נערבב מעט
נוסיף את תערובת הירקות שקצצנו במעבד המזון
נכתוש 3 שיני שום טרי ונוסיף אל קערת הבש
נוסיף רסק עגבניות ותבלינים ונערבב עד לקבלת מסה אחידה
נעביר למקרר מכוסה בניילון נצמד עד לסיום הכנת הרוטב

הכנת הרוטב:
נקצוץ את הבצל לקוביות קטנות
נכתוש 2 שיני שום טרי
נלהט סיר סוטאז' ונוסיף את הבצל אל הסיר ללא על שמן נבצע "טיגון" אידוי (הטעם יהיה של טיגון אבל ללא דמן)
כשהבצל יתחיל לשנות גוון נתחיל לזלף אל תוך הסיר מעט מים נמשיך כך עד לקבלת בצל שחום.
נוסיף אל הבצל את השום הכתוש ונטגן עוד 2 דקות יחד.
נוסיף אל הסיר קופסה של עגבניות מרוסקות (pulpa) של Mutti )אפשר לטחון במעבד מזון כשש עגבניות במרום העגבניות המרוסקות וגם כף גדושה רסק עגבניות.
נוסיף גם את התבלינים ומים לפי העין מינימום כוס, נערבב ונביא לרתיחה על אש גבוהה.

נוציא את תערובת הבשר מהמקרר ונכדרר כדורי בשר נניח בתוך הרוטב
נסגור את הסיר נביא לרתיחה חוזרת ונעביר לאש נמוכה
לבידול של כחצי שעה ארבעים דקות
נבשל חבילת ספגטי או כל פסטה אחרת על פי הוראות היצרן
ונגיש בקעריות עמוקות
פסטה עם כדורי הבשר והרוטב

בתאבון!!


להצטרפות לפורום הבישול של ראשון לציון לחצו על הלינק הבא:
https://www.facebook.com/groups/832621603792279/


# אתם גם מוזמנים להצטרף לפרוייקט "משפחה ראשונית מבשלת" – שלחו תמונות, מתכונים, טיפים וקליפים למייל Rishon-cookink@gmail.com או לוואטסאפ 054-6665993 (אבי קקון)

תגובות

תגובות