ביום חמישי שעבר  ציינו את יום המאבק הבינלאומי למניעת אלימות נגד נשים. אמצעי התקשורת עסקו רבות בנושא. הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה אף הפיצה סקר ביטחון אישי של נפגעי עבירה שהוזמן על ידי המשרד לביטחון הפנים ובמימונו.

הסקר שהוכן על ידי הלמ"ס עוסק בהיפגעות נשים בנות 20 ומעלה, במהלך שנת 2020 מעבירות מסוגים שונים ביניהם, איום באלימות, אלימות, הטרדה מינית  במקום העבודה ומחוצה לו, ועוד.

אך, אין בסקר התייחסות ונתונים אודות אלימות כלפי ילדים וצעירים עד גיל 18. לרבות נפגעי עבירות מין ואלימות קטינים אשר נפגעו בתוך הבית, מהקרובים להם, אב, סב, דוד או אח, ולעיתים גם האמא.

עמותת "תקווה בחושך" נוסדה לפני שלוש שנים על-ידי יועצת התקשורת מירי סער, בת למשפחה חרדית מיוחסת אשר סבלה מגיל צעיר מאד מפגיעות קשות פיזיות, מיניות ונפשיות מצד אביה. סיפורה של סער הינו קשה, בין היתר משום שאימה התעלמה מהפגיעה בה ושיתפה פעולה עם התנהגותו האלימה של אב המשפחה.

מזה שלוש שנים, אור לנר ראשון לחג החנוכה, מעלה סער קמפיין מוּדָעוּת לו קראה "לגרש את החושך", במסגרתו קוראת לציבור הרחב להדליק נר ולתת אור ותקווה לצעירות הנפגעות מינית ופיזית בתוך הבית.

הקמפיין זוכה לתגובות אוהדות נרחבות ברשתות החברתיות. ידוענים ומשפיענים רבים תומכים בפעילותה העמותה של סער. לקמפיין נלווה האשטאג #לגרשאתהחושך2021 וכן #תקווהבחושך ובשנה שעברה עשרות ידוענים ומשפיענים העלו לאינסטגרם תמונות וסרטונים שלהם מדליקים את האור כדי לתת אור איתן לנפגעות ולשורדות. ביניהם לירז אסייג, יוצאת "האח הגדול", אורין ג'ולי דוגמנית נשק, איש יחסי הציבור, רני רהב ורבים נוספים.

זו השנה השלישית בה סער מעלה את הקמפיין לרשתות וזוכה לתגובות אוהדות נרחבות, מצד ידוענים ומשפיענים וכן הקהל הרחב. ביניהם, ליהיא לפיד, רני רהב, רוית אסף, שלי גפני, לירון טילטיל, עדי בוזגלו, ח"כ (לשעבר) נאוה בוקר ורבים נוספים.

בתקופה הקצרה יחסית בה פועלת העמותה "תקווה בחושך", פנו לסער למעלה מ-100 צעירות שקיבלו עזרה, סיוע, תמיכה והכוונה, בכדי שיוכלו להתחיל חייהן, מחוץ לבית בו נמצא הפוגע בהן. לא רק צעירות הן קורבנות לעבירות מין ועבירות אלימות בבית המשפחה. סער ציינה, כי פנו אליה לעזרה גם צעירים שהותקפו פיזית או מינית בביתם, על-ידי הקרובים להם.

הצעירים והצעירות הפונים למירי סער זוכים, בעזרת מתנדבי העמותה, כל אחד ואחת בהתאם לסיטואציה בה נתונים בעזרה, בין אם במציאת מקום מגורים ועבודה, טיפולי שיניים, הכשרות וקורסים ובעיקר אוזן קשבת, אותה לא מקבלים במקום אחר.

מירי סער: "אני מגיעה לבתי ספר ובהרצאות שלי חושפת את הצוות החינוכי ואת הצעירים והצעירות לעולם בו הייתי כילדה וכנערה צעירה, ומבקשת מהם לא לשתוק. לדווח על כל אירוע חריג, פן ייגדל ויהיה חמור עוד יותר. אני פוגשת היום, במסגרת "תקווה בחושך", נשים שלא יצאו ממעגל האלימות. הקורבן השתנה, מבן משפחה שהיה אבא, אח, דוד או סבא, כיום בן הזוג הוא הפוגע והמתעלל. יש לנו חובה כחברה להציל את הנשמות הללו מהתופת שהם מצויות בה. שמנו לעצמנו מטרה בעמותה, להקים את "מרחבים של תקווה", במסגרתו נוכל לבצע התאמה ספציפית של הצרכים של כל פונה, הכוונה מקצועית, טיפול רגשי לתקופה ממושכת ועוד. הממסד מתעלם היום מהצעירים הללו. עמותת תקווה בחושך היא שנותנת להם היום את התקווה."

תגובות

תגובות