פסטה טרייה בבית בשעה – זה קל, זה פשוט ובטוח יצא לכם מושלם כבר בניסיון הראשון….אנחנו מאוד אוהבים פסטה בבית, יש לנו מגירה מלאה סוגי פסטה, בעיקר ספגטי הסוג האהוב על דנה.

תמיד רציתי לדעת להכין פסטה לבד בבית ועכשיו בתקופת הקורונה והסגר יש הרבה זמן פנוי אז החלטתי לנסות, חששתי שזה מורכב אבל ברגע שנפגשתי עם חברי השף יפתח ישעיהו ואחרי קצת צעקות באיטלקית חילצתי ממנו את עיקרי תורת הפסטה מאיטליה. ההכנה הייתה פשוטה, אחרי פעם אחת מבינים את תורת הפסטה ואפשר להכין אותה ביעילות ומהירות בפעם הבאה.

אחרי שהבצק מוכן עוברים לחלק הכיף – רידוד הפסטה במכונה. אם אין לכם מכונת פסטה, לכו תקנו אחת, זו השקעה שווה, היא קטנה, לא תופסת מקום ומעבר לרידוד הנוח של בצק פסטה היא מאפשרת ליצור סוגי פסטה שונים, ספגטי, פטוצ'יני ועוד…

מתכון בסיסי

  • לירן קינן

    200 גרם קמח קאפוטו פסטה פרסקה

  • 2 ביצים M
  • חצי כפית מלח


מתכון בסיסי טבעוני

  • 200 גרם קמח קאפוטו פסטה פרסקה
  • 90 גרם/מ"ל מים
  • כפית שמן זית
  • חצי כפית מלח# קחו קערה בינונית, תחילה שימו את הקמח ואז ליצור גומה גדולה בקמח ולשם להוסיף את הביצים / מים + שמן זית ומלח.

# בעזרת מזלג מתחילים לערבב את הביצים במרכז כשמידי פעם מכניסים תוך כדי הסיבוב עוד קמח

# עד שמקבלים הרבה גושים קטנים של בצק, זה הזמן להפשיל שרוולים ולהתחיל ללוש הכל יחד לכדור בצק צהבהב והומוגני.

# אם אתם מרגישים שחסר לכם מים זה אומר שהבצק מצוין ואין צורך להוסיף כלום!

# כל הגושים שנוצרו לכם מלאים מים כל מה שצריך זה רק ללוש.

# ברגע שיש לכם כדור בצק פסטה חלק וכל הקערה נקייה מקמח אפשר לעטוף את הבצק בניילון נצמד או שקית קשורה ולהכניס למקרר לחצי שעה מנוחה.

# בזמן הזה מומלץ לפנות ולנקות כמה שיותר שטח על השיש במטבח כי תיכף הכיף מתחיל…

# אחרי שקיבעתם את מכונת הפסטה לשיש וכיוונתם אותה לשלב העבה ביותר (לרוב 1) תתחילו לרדד עם הידיים את כדור הפסטה לצורת מלבן כדי שיוכל להיכנס לשלב הראשון.

# מומלץ לקמח מעט את המכונה ומשטח העבודה שלכם כדי שהכל ילך חלק. אני משתמש בקמח דורום סמולינה לקימוח הוא גס יותר מקמח רגיל ונוח לעבודה

# מומלץ לעבור כמה פעמים על אותו שלב לפני שמתקדמים לשלב הבא. אחרי שהתקדמתם בשלבים והגעתם לדף פסטה ארוך בעובי 3 מ"מ מחלקים לדפים באורך 30 ס"מ

# עכשיו כל מה שנשאר זה להחליט באיזה צורה אתם אוהבים את הפסטה שלכם…

# את הפסטה המוכנה מקמחים ותולים לייבוש קצר (5-10 דקות) , אם אין לכם מתקן ייבוש פסטה בבית אין מה לדאוג גם קולב בגדים רגיל יעשה את העבודה מצוין.

# לאחר הייבוש מחלקים למנות בשקיות קטנות וישר למקפיא.

# שימו לב שבישול הפסטה הטרייה הרבה יותר מהיר מבישול הפסטה היבשה מהסופר ואורך כדקה שתיים בסיר גדול עם מים רותחים ומלח.

טיפים לשדרוג:
ניתן להוסיף לפסטה עצמה המון צבעים ותוספות כמו תרד, בזיליקום, סלק,  לפסטה בצבע ירוק הוסיפו את התרד בהתחלה לביצים.

לפסטה לבנה עם נקודות ירוקות הוסיפו את התרד לבצק אחרי המנוחה.

רעיון מקורי למתנה – זוג מנות פסטה טרייה, מצרכים ומתכון לרוטב שמנת פטריות

בתאבון 

כל סוגי הפסטה

להצטרפות לפורום הבישול של ראשון לציון לחצו על הלינק הבא:
https://www.facebook.com/groups/832621603792279/


# אתם גם מוזמנים להצטרף לפרוייקט "משפחה ראשונית מבשלת" – שלחו תמונות, מתכונים, טיפים וקליפים למייל Rishon-cookink@gmail.com או לוואטסאפ 054-6665993 (אבי קקון)

תגובות

תגובות