תכלס, אחד מהמשאבים הכי יקרים שלנו הוא זמן. הזמן שלנו וגם הזמן של העובדים שלנו.‏

לפני יומיים נפגשתי עם לקוח-חבר שמתמודד עם אתגר פתיחת המסעדות בתקופה לחוצה, עם פחות ‏מידי עובדים.

‏"אין לי זמן" הוא כל הזמן אומר, ‏"אין לי זמן ללמד אותם, זה מטורף מה שקורה פה ….אין לי זמן לעצמי".

אריק שולמן – יועץ אסטרטגי ואימון אישי למסעדנים

נכון, הוא מצא כמה עובדים בלי ניסיון שהיו מוכנים לשחרר את החל"ת ולהגיע – בזה הוא הצליח.‏

רק חבל שהוא היה בתפיסה של "אין לי זמן".

כשאין לנו זמן להשקיע ב"חשוב" ואנחנו מקדישים את כל הזמן רק ל"דחוף" – אנחנו פשוט מאבדים ‏זמן יקר, זמן יקר להקפיץ את העסק שלנו קדימה.

חייב לומר שראיתי עשרות עסקים בחיי ואלה שהצליחו הם אלה שידעו לעצור, לנשום רגע, לבחון ולבחור נכון היכן להשקיע ‏את הזמן שלהם, ידעו להבחין טוב יותר בין ה"דחוף" ל"חשוב".‏

השקעה בתשתיות (לימוד של צוות, בניית תהליכי עבודה ועוד) – זה חשוב.

דחוף זה כשאנחנו מנסים "לבלוע" את כל העוגה ואנחנו הופכים להיות הידיים העובדות, הרושמות, ‏המגישות, המכינות כי "אין לנו זמן" ללמד את הידיים האחרות ואז מהר מאוד אתה גם הופך להיות ‏‏"כבאי" של דחופים שממשיכים לצוץ מכל פינה ומכל מקום – והידיים האחרות לא יכולות לעזור.

ובמשפט אחד ארוך, ‏בואו נעצור לרגע.

איזון בין החשוב לדחוף, השקעה בתשתיות, מצריך אורך רוח, מצריך לנשום עמוק,

יחד עם זאת, מהר מאוד מגלים שהזמן שהשקענו בחשוב, ‏

מייצר לנו צוות מנצח

מייצר לנו מערכת מתקתקת,‏

למעשה, מייצר לנו הרבה זמן פנוי !!!!‏

אריק.

תגובות

תגובות