מרכזי יה"ל של עמותת איכות בשיקום מקיימים מפגשים קבוצתיים ופרטניים למשפחות מתמודדים עקב המצב הבטחוני מייעצים הצוותים המקצועיים במרכזי יה"ל השונים למשפחות מתמודדי נפש בצורה מקוונת (זום) וגם במפגשים פרונטליים.

הייעוץ מתקיים בהתאם למיקום הגאוגרפי של סניפי המרכז לפי הנחיות פיקוד העורף. הצוותים במרכזי יה"ל מקיימים
פגישות באופן שוטף וגם מזמינים בני משפחה של מתמודדים ליצור קשר במידה ומעוניינים בשיחה אישית בה ניתן יהיה לשתף, להתייעץ, להיות יחד, היו עימנו בקשר, השיחות ללא עלות. ניתן להירשם בקישור המצורף:
https://docs.google.com/forms/d/1tn7V9lLKZQdHR5lJSeifOwfk8fsxUXCXiu3MVtylE2I
/edit?ts=6523cbd9

הצוות יקיים מפגשים  קבוצתיים בזום שמטרתם לאפשר מרחב בו ניתן לשתף את התחושות הכואבות ולקבל כלים להתמודדות עם המציאות הקשה בה אנו נמצאים.
הערב יום רביעי 11/10 בשעה 19:00
מחר, חמישי 12/10 בשעה 10:00
יום ראשון 15/10 בשעה 19:00

בקישור:
https://us06web.zoom.us/j/89666886668?pwd=nxlvFmM8VrA79bbTDJfN4a8
md5j50D.1
לסיום, הצוות המקצועי של מרכזי יה"ל מציע מספר המלצות שיסייעו לכם לשמור על חוסנכם האישי:

* חשוב לזכור שכל תחושה שעולה, ומחשבה, היא טבעית ולגיטימית!!
*בתקופה זו, לא מומלץ להתמודד לבד. חשוב לשתף אדם קרוב – בן משפחה או איש מקצוע בתחושות ורגשות הצפים ועולים בדגש על גורמים מעוררי לחץ. אם אין רשת תמיכה, היעזרו במוקדי הסיוע המתפרסמים ברשתות.
* להימנע מצפייה אובססיבית בחדשות ובסרטונים ברשת. זה מחליש ולא משאיר כוחות למה שצריך באמת. עדיף להתעדכן פעמיים שלוש ביום.
* להימנע משינויים משמעותיים (כמו שינוי בטיפול התרופתי, בעבודה וכו') בתקופה זו.
* להתייעץ עם הפסיכיאטר או הגורם המטפל (פסיכולוג) לפי הצורך.

* למי שמתגורר בגפו וללא בני משפחה – מומלץ להשתלב בפעילויות של העמותות השונות וארגוני הסיוע.
נסו עד כמה שניתן להיצמד לשגרה. עמותת איכות בשיקום מפעילה 4 מרכזי משפחות יה"ל ברחבי הארץ (ראשל"צ, חדרה, כפר סבא ואשדוד) ולכל מרכז שלוחה בעיר נוספת. המרכזים ממומנים ומפוקחים על ידי משרד הבריאות.

המרכז שם דגש על מקומה המרכזי של המשפחה בתהליך השיקום, בעבודה משותפת ושיתופית הכוללת את המתמודד, המשפחה וגורמי הטיפול והשיקום, ברוח גישת ההחלמה בבריאות הנפש. בבסיס תפיסת מרכזי יה"ל, האמונה ביכולתה של המשפחה לבסס את חייה – לשקם את רצף החיים האישיים והמשפחתיים לצד ההתמודדות עם המחלה, למצוא חוסן, משמעות והגשמה.

תגובות

תגובות