בכל יום שישי מדור האוכל של האתר Rishon4u.co.il יוצר קשר טלפוני עם חלק מבשלניות העיר ובודר מה הן מתכוונות להכין לארוחת שישי, שירלי אלקובי היא אחת מהן וזה המתכון שהוצע לנו השבוע ….תודה שירלי !!

מצרכים לבצק:
1 קילו קמח מנופה (או קמח עם שמרים מעורבב)
2 כפות שמרים יבשים או שקית שימרית
3/4 כוס שמן
4 כפות סוכר
1 כף מלח
3 כוסות מים חמים (בכוס חד פעמי קר)

הוראות הכנה:
# לשים את השמרים בקערה, את האבקת האפייה והמים הפושרים ולתת לזה לתסוס 5 דקות..אני השארתי כמעט 10 דקות
# להוסיף את הסוכר, את כל הקמח ולהפעיל את המיקסר
# להוסיף את השמן ולבסוף את המלח
# ללוש עד שהבצק רך ונעים מעט דביק
# להוציא וללוש בידיים עוד 7 דקות
# להוסיף מעט שמן בידיים וללטף את הבצק
# לתת להתפחה לשעה מכוסה בניילון נצמד
# לאחר שעה לפתוח כל כדור למלא במילוי את הלחמניות ולהניח במגש ששמנו נייר אפייה
# לתת התפחה שנייה כחצי שעה
# למרוח בביצה שטרפנו אותה עם מעט סילאן/דבש
# לפזר שומשום
# לאפות 180 מעלות תנור שחומם מראש עד שמזהיב יפה.

מצרכים למילוי :
לטגן 2 בצלים גדולים קצוצים במעט שמן לשקיפות.
2 שיני שום כתוש
פטריות טריות קצוצות
להוסיף
500 גרם בשר טחון לערבב עם מזלג שלא יהיו גושים.
2 כפות קטשופ מלח פלפל שחור
חופן צנוברים
אפשר להוסיף פיטרוזילה ( אני מאוד אוהבת )
לטגן עד לאיחוד טעמים.

בתיאבון !!
שירלי

תגובות

תגובות