הרצאה  מקוונת  לקהילה על אובדנות של בן משפחה והשאלות שמתעוררות בהתמודדות עם תחושת האיום, כיצד לנהל שיח על הנושא, מהם הסימנים המסייעים באיתור הסיכון לאובדנות וכיצד ניתן לסייע לבן המשפחה

ההרצאה תתקיים בזום  ביום ראשון ה-19.1.25 בשעה 18:00-19:30  בהנחיית עו"ס תמי רוזן, מנהלת מרכז יה"ל כפר סבא

כאב אובדני מלווה לא פעם בתחושות כמו אשמה או בושה, הסתרה ואמונה שייטב לסביבה הקרובה בלעדי האדם. סביבתו הקרובה של האדם במצוקה, יכולה ללמוד מהם הסימנים המקדימים, וכיצד לנהל את השיח בנושא כה רגיש.

מתמודדי נפש נכללים בין קבוצות הסיכון לאובדנות בתוך האוכלוסייה.האנשים הקרובים למתמודדי הנפש ומכירים אותם היטב, יכולים ללמוד ולזהות סימנים בין אם בתקשורת מילולית ובין לא מילולית, סימנים המעידים על מצוקה אובדנית.

בני המשפחה יכולים לסייע ולהקל על המצוקה כשמשתפים אותם ב"מצוקה האובדנית" ולזהות את נורות האזהרה המצביעות על הסיכון לאובדנות.

בין נורות האזהרה שחשוב להיות עירניים לגביהן:

אמירות אובדניות
התמודדות ממושכת עם דיכאון
ניסיונות אובדניים בעבר.
שינויים בהתנהגות ובאמירות.

בהרצאה נרחיב על זיהוי הסימנים, ניהול השיח עם האדם הנמצא בסיכון אובדני, ודרכים להפנייתו לקבלת עזרה.

המפגש המקוון יתקיים ב-19 בינואר בזום בהנחיית תמי רוזן,  עו"ס ומנהלת מרכז יה"ל כפר סבא. המפגש פתוח לקהל הרחב וללא תשלום, אך נדרשת הרשמה.

להרשמה  :  https://docs.google.com/forms/d/1ShW8FUmUOXghY6iD-ru3FuRGoTvu8RW9zn5KXCwtbQE/viewform?edit_requested=true

קישור לזום :https://zoom.us/j/96863963904?pwd=aQAzNYtiG5TfEQc0lDXIkG9AKQGYiT.1#success

עמותת "איכות בשיקום", מפעילה 7 מרכזי יעוץ למשפחות בתחום בריאות הנפש ברחבי הארץ (אשדוד, ראשל"צ, חדרה, כפר סבא, חיפה, ירושלים ואשקלון) ולכל מרכז שלוחה בעיר נוספת. המרכזים ממומנים ומפוקחים ע"י משרד הבריאות. בנוסף, העמותה מפעילה מסגרות שיקום בקהילה : הוסטל, דיור מוגן ותעסוקה נתמכת.

תגובות

תגובות