שלום לגולשי Rishon4U.co.il שמי לימור גור ואני שמחה להתארח ב"פורום הבישול והקולינריה של ראשון לציון".

תמיד אהבתי את המטבח – הבישול נראה לי כמעשה קסום בו הופכים חומרי גלם ליצרה יפה למראה וטעימה. בילדותי הייתי עומדת ליד סבתא ואמא שלי כאשר בישלו ומתבוננת בעשייתן בתשוקה רבה.
אני אוהבת לבשל אוכל "פשוט" עם מרכיבים איכותיים, מהיר להכנה ומשביע מהר משפחה רעבה.
כמעט לא תמצאו אותי משתמשת במשקל בזמן הבישול או האפייה – הכל כדברי הסבתות "לפי העין", כבר קרה שהכנתי מתכון אותו לא הצלחתי לשחזר…. בכל פעם יצירה חדשה.

ליבי מתמלא אושר כאשר משפחתי והאורחים המתקבצים בימי שישי לארוחות מתענגים על האוכל, זו תמצית האושר- להשביע את הרעבים.

מעבר הצורך לבשל אני מנהלת עסק וחלק מרשת "דרך היופי" המוכרת במחירים מאוד אטרקטיביים מוצרי טיפוח ועיצוב מקצועיים לשער ובישום יוקרתי, ואם טרם ביקרתם אצלי אז אתם ממש מוזמנים. בנוסף, אני פעילה חברתית מאז שאני מכירה את עצמי ובחמש שנים האחרונות מכהנת כחברת מועצת העיר שזו משרה מלאה לטובת איכות החיים בעיר שלנו וכמובן בהתנדבות.

היום בחרתי לחלוק אתכם מתכון מנצח בולגרי במקורו שאומץ בלב שמח כמו מתכונים רבים וטובים מעמים, עדות וארצות שהפכו לתושבי קבע על שולחננו.

הפעם בחרתי לחלוק את המתכון שעובר במשפחתנו דורות רבים, כשהיה לי יותר פנאי הייתי מכינה את בצק העלים לבד בבית אבל עכשיו קצב החיים מכתיב אחרת…

חומרים:

בצק עלים – אפשר לעשות לבד אבל בשל אילוצי זמן אני קונה מוכן
מופחת שומן של מעדנות.
משאירה לילה במקרר שיפשיר ויהיה קר ונוח לעבודה.
1 ק"ג בשר בקר טחון (ללא שומן- ככה מעדיפים במשפחה שלי)
2 חצילים
שיני שום
צנוברים
מלח פלפל
אופן ההכנה:
במחבת שאינו דורש שימון – "מטגנת" את הבשר ומפוררת אותו לפירורים
אחרי ששינה צבע ורוב הנוזלים התאדו מעבירה לקערה
"מטגנת" את החצילים עד שמתרככים קלות ומעבירה לקערה עם הבשר
כותשת את השום מוסיפה את הצנוברים מלח פלפל ומערבבת היטב
בתבנית פיירקס פורסת את הבצק ומשאירה שוליים
מניחה את תערובת הבשר והחצילים
ומכסה בבצק וסוגרת יפה את השוליים
מכניסה לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות
ל15-20 דקות ואז מנמחה את החום ל 150 מעלות
עד שהבצק מזהיב והמאפה יפה.

בתאבון

תגובות

תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here