מתכון:

1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
1 סוכר וניל
1 אבקת אפיה גרידת לימון
1/2 כפית מיץ לימון
3 ביצים
מים בערך 2 כוסות (להוסיף בהדרגה)
1 כוס שמן או 150 גרם מחמאה ו 1/2 כוס שמן
(מידת כוס חד פעמי 200 מ"ל)

לערבב הכל יחד לקבלת בצק רך ונעים, לשמן מעט להכניס לשקית ולמקרר ללילה
מומלץ ללוש אחרי שעה שוב (כמה שנלוש יותר יתקבל בצק מעולה)
בבוקר להוציא, ללוש, לתת לנוח, לחלק ל6 כדורים, לקמח מעט ולתת לנוח
לרדד דק, למרוח ממרח שוקולד ולפזר חלווה
לגלגל לרולדה לחתוך באמצע לשלוש ולעשות צמה הפוכה או רולדה רגילה
לתת לתפוח (אני אוהבת להתפיח בתנור)

לחמם תנור בערך 10 דקות, לכבות, להכניס את המגש ל10 דקות, להבריש עם ביצה ולהדליק את התנור ולאפות 180 מעלות
יוצא טעים ומושלם 

אפשר גם להכין מילוי טעים, מילוי שוקולד:
1 אינסטנט פודינג שוקולד
1 כוס סוכר
1 כפית נס
1 סוכר וניל
1 כוס קקאו
שמן בערך 3/4 כוס לערבב לקבלת קרם חלק

להכין סירופ:
1 כוס מים
1 סוכר וניל
1/2 כוס סוכר

לבשל על הגז עד להמסת הסוכר לקרר
למרוח על המאפים שמוכנים

קרדיט ל – שרה יוסף

תגובות

תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here